Orban: Bodrim Srbe da ulažu u Mađarskoj

Izvor: B92, 21.Nov.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Bodrim Srbe da ulažu u Mađarskoj

Premijer Mađarske Viktor Orban pozvao je mađarske privrednike da investiraju u Srbiju, kao zemlju u kojoj imaju odlične uslove za to.

On je dodao da isto tako bodri srpske privrednike da dođu u Mađarsku.

On je tim povodom naveo da odnosi dve zemlje nikada nisu bili ovako prijateljski i izbalansirani i da nikada nisu bili bolji uslovi za ekonomsku saradnju.

Navodeći da Mađari vide mnogo partnera u Srbiji, Orban je ocenio da su za to zaslužni Vlada Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njen premijer Aleksandar Vučić.

Konstatovao je da srpska privreda ide uzlaznom putanjom, a da Srbija, iako nije članica EU, beleži ekonomski rast i sve bolje rezultate.

Mađarska podržava pridruživanje Srbiji EU i ko god želi da se pojavi na srpskom tražištu može na duže da planira siguran posao, rekao je Orban dodajući da je uveren da će u narednim godinama najveće šasne za razvoj biti upravo u Centralnoj Evropi.

"Budućnost, profit, mogućnosti nalaže se u Centralnoj Evropi, a tu računamo i na Srbiju, ne samo na Vojvodinu i zato smo danas ovde u Nišu", rekao je Orban.

Iako u Mađarskoj danas ima više kapitala za investicije nego u Srbiji, Orban je poručio da bi voleo da se sprski kapital pojavi u Mađarskoj.

"Bodrim i hrabrim vaše ljude da traže mogućnosti da investiraju u našu zemlju", poručio je Orban i dodao da bi, ako su vlade i premijeri odradili "zadatke" i stvorili uslove za dobru saradnju, bila šteta da poslovni ljudi to ne iskoriste.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Orban: Mađari vide mnogo partnera u Srbiji, za to su zaslužni vaša Vlada i Vučić

Izvor: Cafe.ba, 21.Nov.2016

Premijer Mađarske Viktor Orban pozvao je danas na Biznis forumu u Nišu mađarske privrednike da investiraju u Srbiju, kao zemlju u kojoj imaju odlične uslove za to, dodajući da isto tako bodri srpske privrednike da dođu u Mađarsku.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.