Opštini Lopare će biti vraćena imovina komunalnog preduzeća

Izvor: Capital.ba, 30.Nov.2020, 12:42

Opštini Lopare će biti vraćena imovina komunalnog preduzeća

LOPARE – Skupština povjerilaca komunalnog preduzeća “Ekokom” iz Lopara donijela je odluku da opštini Lopare vrati u posjed objekte vodosnabdijevanja koji su greškom upisani kao osnivački kapital preduzeća, saznaje portal CAPITAL. FOTO: Agencije Još prije godinu dana, načelnik Lopara je u ime opštine kao povjerioca, podnio prijavu kojom je tražio da se izluči kompletna imovina koja se odnosi na vodosnabdijevanje. Prema njegovim navodima ta imovina data stečajnom dužniku na korištenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i upravljanje, gdje je kod osnivanja JKP „Ekokom“ greškom unesena kao osnivački kapital preduzeća, odnosno stvarna namjera je bila da se ta imovina dodijeli samo na korištenje komunalnom preduzeću, sada stečajnom dužniku. Takođe, pored te imovine, opština bi trebala preuzeti i osam zaposlenih radnika  “Ekokoma” koji su bili angažovani na održavanju vodosnabdijevanja. To će biti poznato nakon dodatnih konsultacija koje je tražio punomoćnik opštine. Na izvještajnom ročištu Skupštine povjerilaca u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini konstatovano je da stečajni postupak traje punih šest godina te da se ne nazire njegovo skoro okončanje. Objekti vodosnabdijevanja, koji su predstavljali najveći dio stečajne mase, nisu se mogli u međuvremenu unovčavati, a po tadašnjoj procjeni vrijedili su oko 206.000 KM, dok je pokretna imovina ovog preduzeća u međuvremenu unovčena.  Na izvještajnom ročištu, stečajni upravnik Dušan Ristanović podsjetio je da ukupna potraživanja od kupaca, prema knjigovodstvenoj evidenciji sa 31. oktobrom ove godine, iznose 426.919 KM, odnosno da potraživanja od pravnih lica iznose 132.677 KM, dok potraživanja od fizičkih lica iznose 294.239 KM. On je istakao da ima puno nenaplativih potraživanja zbog zastare ili zbog teške materijalne situacije dužnika. “Budžetski korisnici duguju 73.677 KM. Služba zajedničkih poslova opštine duguje 38.871 KM, Centar za socijalni rad 2.056 KM, Dječji vrtić 4.689 KM, Centar za kulturu i informisanje duguje 6.672 KM, Srednjoškolski centar 21.386 KM“, naveo je u svom izvještaju stečajni upravnik. Stečajni upravnik je ovlašten i da nastavi aktivnosti oko naplate nenaplaćenih i nezastarjelih potraživanja i na provođenju djelimične diobe unovčene stečajne mase. CAPITAL: Lj.Lj. Чланак Opštini Lopare će biti vraćena imovina komunalnog preduzeća се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Čavić gasi 12 radnih jedinica “Elektrokrajine”

Izvor: Capital.ba, 30.Nov.2020

BANJALUKA – Banjalučka “Elektrokrajina” u sklopu reorganizacije preduzeća gasi 12 radnih jedinica, saznaje portal CAPITAL. Elektrokrajina, Banjaluka (Foto: Capital) Ukidaju se radne jedinice elektrodistribucija u Prijedoru, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Prnjavoru, Mrkonjić Gradu,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.