Oproštajno pismo direktora Amazona: To nije tačno

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 20:32

Oproštajno pismo direktora Amazona: "To nije tačno"

U svom oproštajnom pismu deoničarima, izvršni direktor Amazona Džef Bezos danas je izneo širu viziju budućnosti kompanije.

Kako navodi CNBC, njegova vizija posvećena je proširenju posvećenosti Amazonovim mušterijama koliko i brizi za zaposlene u kompaniji.

Bezos je istakao da su nedavni izbori a sindikat u jednom od skladišta Amazona u Alabami primer zašto kompanija mora da se pobrine za svoje radnike. Naime, prošle nedelje, Amazon je obezbedio dovoljno glasova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da porazi istorijski pokušaj sindikalizacije u skladištu u Besemeru u Alabami, koji bi da je bio uspešan bio prvi sindikat u jednom američkom pogonu Amazona.

„Iako su rezultati glasanja pretegli na našu stranu i naša veza sa zaposlenima je jaka, jasno mi je da nam treba bolja vizija o tome kako da stvaramo vrednost za svoje radnika – vizija njihovog uspeha“, naveo je Bezos, koji će se u trećem kvartalu povući sa mesta izvršnog direktora i predati dužnost Endiju Džasiju, direktoru veb usluga Amazona.

Bezos će postati predsednik upravnog odbora Amazona.

Amazon je poznat po tome što se držao svojih principa, od kojih je glavni „opsednutost mušterijama“, a u buduće, rekao je Bezos, želi da Amazon isto učini i za svoje radnike.

„Oduvek smo želeli da budemo najkoncentrisanija na korisnike kompanija na svetu. To nećemo menjati. Ali sada ćemo se posvetiti još nečemu. Bićemo najbolji poslodavac na svetu i najbezbednije mesto za rad“, napisao je Bezos, prenosi CNBC.

Takođe je odbacio optužbe da je Amazon razvio brutalnu kulturu rada u svojim skladištima.

„Nekada se o našim radnicima govori kao o jadnicima i tome da ih tretiramo kao robote. To nije tačno“, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RADNICI AMAZONA TRAŽE BOLJE USLOVE RADA, A SADA SE OGLASIO I BEZOS Otvorio srce u pismu akcionarima, evo šta misli o radu u firmi!

Izvor: Kurir, 16.Apr.2021, 16:32

Posle sporne kampanje protiv sindikalnog pogona u skladištu Amazona u Besemeru u Alabami, izvršni direktor kompanije milijarder Džef Bezos rekao je u četvrtak da se kompanija mora usredsrediti na bolji tretman svojih radnika.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.