Oprez: Lažni imejl s potpisom Pošte Srbije kruži internetom VIDEO

Izvor: B92, 09.Apr.2021, 16:01

Oprez: Lažni imejl s potpisom "Pošte Srbije" kruži internetom VIDEO

Beograd -- Poslednjih nekoliko dana internetom kruži prevara u vidu mejla.

Prevara počinje pristizanjem imejla, lažno se u njemu predstavljaju kao Pošta Srbije, pa piše da vam je stigao paket, te treba da uplatite 36 dinara i kliknete na link.

"Radi se o prevari u kojoj su iskorišćeni mejl serveri na internetu za slanje mejla koji izglkeda kao da je poslat od strane JP Pošte Srbije", kaže za Prvu TV Milica Spasić, direktor funkcije elektronskih komunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i razvoja iz Pošta Srbije.

"Korisnik se navede da treba da plati mali iznos, ne udubljuje se u to i onda kasnije se ti podaci koriste za preuzimanje većih iznosa", kaže Spasićeva.

"Pošta ne komunicira na takav način sa svojim korisnicima. Ukoliko imaju neko pitanje, treba da se obrate našem kontakt-centru", objašnjava ona.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.