Oporavak se nastavlja: Prognoziraju rast do 50.000 dolara

Izvor: B92, 22.Mar.2023, 13:07

Oporavak se nastavlja: Prognoziraju rast do 50.000 dolara

Oporavak kriptovaluta se nastavio.

Oporavak kriptovaluta se nastavio zahvaljujući stabilizaciji tržišta, laganom smirivanju inflacije, i posebno upumpavanjem novca u američku ekonomiju nakon iznenadne propasti banke Silicijumske doline, prenosi Capital.

Zahvaljujući tome, ali i ubacivanju 300 miliona dolara u ekonomiju SAD-a kao deo odgovora na bankarsku krizu, Bitkoin je nastavio svoj oporavak i konačno prebacio vrednost, te stigao do 28.580 dolara.

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njim raste i Eterijum koji je trenutno stabilan na 1.784 dolara, odnosno, bliži se magičnoj cifri od 1.800 dolara.

Vrednost kriptovaluta dramatično je skočila u poslednjih desetak dana nakon odluke američkih vlasti da intervenišu i spreče gubitke nastale zbog bankrota Banke Silicijumske doline (SVB).

Najveća kriptovaluta Bitkoin, koja nedeljama nije mogla da se stabilizuje niti dobaci do 25.000 dolara, sada se bliži vrednosti od 30.000 dolara.

Pojedini američki eksperti za kriptovalute prognoziraju rast do 50.000 dolara u narednih godinu dana.

Kriptotržište se žestoko zaljuljalo nakon propasti SVB 10. marta, glavnog zajmodavca tehnološkim kompanijama i to nakon što su njeni klijenti u jednom danu povukli 42 milijarde dolara depozita.

Bitkoin je tada pao na 19.694 dolara.

Zakonodavne grupe u Sjedinjenim Američkim Državama najavile su da će obezbediti sve nakon propasti SVB.

Vlada Velike Britanije intervenisala je i finansijskoj kompaniji HSBC odobrila da otkupi deo poslovanja banke u ovoj zemlji.

Vrednost Bitkoina bila je početkom 2023. godine sa 17.000 dolara, a njegova najviša vrednost bila je 67.617 dolara i to 9. novembra 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.