Opet prodaju zgradu Beobanke

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet prodaju zgradu "Beobanke"

Četvrto nadmetanje za neboder na Zelenom vencu, cena skoro 4.000.000 evra. Prethodni pokušaji prodaje propali jer nije bilo zainteresovanih.

Nekadašnja zgrada "Beobanke" na Zelenom vencu, ponovo je, po četvrti put, ponuđena na prodaju, a cena je ista kao i pre nekoliko meseci - 3.984.504 evra. Rok za dostavljanje prijava za 8.031 kvadrat poslovnog prostora je 29. oktobar.

Prethodne tri licitacije bile su fijasko, a za ovu zgradu od 13 sprata, kao i objekat od pet >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << etaža ispred nje, već godinama nema zainteresovanih.

"Sva dosadašnja nadmetanja su propala jer nijednom do sada niko nije ni predao ponudu", kažu u Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove grada Beograda.

Ni smanjenje cene sa 4.841.495 na 3.984.504 evra, na prethodnoj licitaciji u junu ove godine, nije pomoglo.

Ova zgrada iseljena je još 2002. posle proglašenja stečaja "Beobanke". Pet godina kasnije ona je dodeljena Ministarstvu pravde.

Na to mesto trebalo je da se presele Prekršajni i Viši prekršajni sud, kao i Agencija za borbu protiv korupcije, da bi zbog mnogobrojnih nedostataka Vlada Srbije vlasništvo nad višespratnicom prenela na Beograd, pišu Večernje novosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.