Opao profit GSK-a

Izvor: B92, 23.Okt.2013, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opao profit GSK-a

London -- Neto profit britanskog farmaceutskog giganta Glakso Smit Klajna potonuo je u trećem kvartalu.

Zarada GSK-a opala je usled slabije prodaje njihovih lekova i vakcina u Kini, u kojoj se ta kompanija našla pod istragom za mito.

Profit posle oporezivanja je u tri meseca zaključno sa septembrom pao 12 odsto na 969 miliona funti (1,14 milijardi evra), u poređenju sa istim kvartalom lani, navedeno je u saopštenju GSK-a, a prenosi Frans pres.

Prodaja u Kini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, kako se dodaje u saopštenju, pala 61 odsto.

GSK je prethodno saopštio da će njegovi finasijski rezultati u Kini biti pogođeni istragom koju su kineske vlasti pokrenule protiv visokih zvaničnika kompanije, sumnjičivši ih za mito.

GSK je u julu priznao da je kršio zakon u Kini - nakon što su kineske vlasti utvrdile da su zaposleni u GSK-u podmitili vladine zvaničnike, farmaceutske industrijske grupacije, bolnice i doktore radi promovisanja njihovih proizvoda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porastao profit švedske banke Nordea

Izvor: Capital.ba, 23.Okt.2013

STOKHOLM, Neto profit švedske banke Nordea porastao je u trećem kvartalu za 13 odsto na 777 miliona evra, zahvaljujući, prije svega, programu rezanja troškova. Rast profita je, međutim, podabcio u ..

Nastavak na Capital.ba...

Uzleteo profit Boinga u trećem tromjesečju

Izvor: Capital.ba, 24.Okt.2013, 07:25

ČIKAGO, Američki proizvođač aviona Boing povećao je profit u trećem kvartalu za 12 odsto na godišnjem nivou. Neto profit Boinga je u periodu jul-septembar porastao na 1,16 milijardi dolara u ..

Nastavak na Capital.ba...

Povećan trgovinski deficit SAD

Izvor: B92, 24.Okt.2013

Vašington -- Trgovinski deficit SAD blago je povećan u avgustu zbog pada izvoza u odnosu na prethodni mesec, pokazuju objavljeni podaci američkog ministarstva trgovine...Deficit SAD u trgovini sa ostatkom sveta je u avgustu iznosio 38,8 milijardi dolara, što je više u odnosu na nadole revidiranih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.