On je inovator i milijarder, a sada i vama daje šansu da zaradite milione (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 19.Jan.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je inovator i milijarder, a sada i vama daje šansu da zaradite milione (FOTO, VIDEO)

Kineski milijarder odlučio je da ponudi najveću u istoriji nagradu za projekat koji bi unapredio obrazovanje na svetskom nivou.

Milijarder Čarls Čen Jidan, jedan od osnivača kineske internet kompanije "Tencent", nudi nagradu od osam miliona dolara godišnje za dva naučna projekta koji bi transformisali globalni obrazovni sistem.



Želja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ovog milijardera je da podstakne razvoj istraživačkih projekata u oblasti obrazovanja, koji će moći da se primene u celom svetu.

SAMO IH SE PRIDRŽAVAJTE: Ove navike će vas dovesti do bogatstva

Univerziteti, vlade i velike korporacije sa oduševljenjem su reagovali na "Jidan" nagradu, te su najveće američke obrazovne ustanove poput Harvarda i Masačusetskog tehnološkog instituta (MIT) već predložili nekoliko kandidata, ali svako može da konkuriše za nagradu.

Golden idea: Internet entrepreneur Charles Chen Yidan is going to award $8m per year to education… https://t.co/RciS0TVtla #Pakistan pic.twitter.com/VoP8k8Vjvv

“Ko god  ima inovativnu ideju koja može da se primeni i u drugim zemljama, može da osvoji "Jidan" priznanje", kaže Čarls.

Ovaj četrdesetpetogodišnjak postao je jedan od najbogatijih ljudi u Kini nakon što je 1998. postao suosnivač “Tencenta”, ali je 2013. napustio funkciju u kompaniji kako bi se posvetio filantropskoj delatnosti u oblasti obrazovanja.

NAGRADA "BRAĆA KARIĆ": Evo šta su ekskluzivno za BKTVNews rekli srpski paraolimpijci i olimpijci kojima je dodeljeno ovo prestižno priznanje!

Njegovo zanimanje za edukaciju i usavršavanje vuče korene iz porodice, jer je njegova baka bila nepismena, pa je insistirala da se njegov otac obrazuje.

Tencent's Charles Chen Yidan launches world's largest education prize to promote innovative, holistic development: https://t.co/sJZiWpWrmb pic.twitter.com/fnaWz351vH

— Peter Fisk (@GeniusWorks) 18. јануар 2017.

Osnovao je “Vuhan”, privatni fakultet koji je usredsređen na “razvoj celokupne ličnosti”, a ne samo učenje gradiva za ispite, jer se kao student i sam namučio oko spremanja rigidnog prijemnog ispita.

Dobitnike nagrade biraće nezavisni komitet stručnjaka za obrazovanje, a cilj nagrade je da se talentovani studenti obrazuju i doprinesu kineskoj i svetskoj tehnološkoj industriji.

Krulj: Ohrabrujuće interesovanje Kine za RTB Bor

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.