Olujni vetar odneo veći deo krova sa škole u Kucuri, niko nije povređen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2023, 14:07

Olujni vetar odneo veći deo krova sa škole u Kucuri, niko nije povređen

Veliki udari vetra oduvali su veći deo krovne konstrukcije sa osnovne škole "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri. U tom trenutku u objektu su se nalazili nastavnici i učenici koji su čekali početak takmičenja iz engleskog jezika, a u evakuaciji su pomogli pripadnici policijske stanice i Službe hitne medicinske pomoći.

Doktorka Dubravka Grozdić Pavličić iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Vrbasu kaže da je ekipa bila ispred škole u Kucuri i po dužnosti pratila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gastronomsku manifestaciju koja se održavala u centru sela.

"Mi smo bili ovde na dežurstvu, jer uvek pratimo manifestacije sa više ljudi. Čim smo videli šta se dešava intervenisali smo, ušli u školu i svi koji su bili u školi su izašli nepovređeni, tako da sada u objektu nema nikoga," rekla je odmah nakon nesreće dr Grozdić Pavličić iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Vrbasu.

Odmah nakon nesreće profesionalna vatrogasna jedinica iz stanice u Vrbasu i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kucure počeli su sa uklanjanjem limenih ostataka krovne konstrukcije koji su se zaglavili između drveća i dva krila objekta osnovne škole. Na lice mesta izašli su i nadležni iz lokalne samouprave, a Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas istakao je da je najvažnije da niko nije povređen.

"Pričinjena je velika materijalna šteta i čim vatrogasne jedinice završe sa uklanjanjem ostataka krova, mi ćemo krenuti u saniranje štete. Najvažnije je da niko nije povređen i da su nastavnici i učenici škole bezbedno izašli iz objekta, a krovnu konstrukciju i sve što je oštećeno na samoj ustanovi ćemo sanirati," istakao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Materijalna šteta je ogromna, a još uvek nije poznato hoće li nastava kucurskih osnovnoškolaca od ponedeljka moći da se održava u objektu škole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vetar odneo deo krova škole "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri, nema povređenih

Izvor: RTS, 04.Feb.2023

Olujni vetar odneo je deo krova sa Osnovne škole "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri, u opštini Vrbas. . Olujni vetar odneo je deo krova sa OŠ "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri. U tom trenutku je u školi organizovano takmičenje...Kako saznaje RTS, niko nije povređen.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.