Oland traži tačno označavanje mesa

Izvor: B92, 23.Feb.2013, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland traži tačno označavanje mesa

Pariz -- Francuski predsednik Fransoa Oland se založio za ispravno označavanje mesa u pakovanjima gotove hrane, kako bi se izbegao ponavljanje skandala.

"Želim da postane obavezno označavanje mesa sadržanog u pripremljenim obrocima", rekao je Oland tokom posete poljoprivrednom sajmu u Parizu.

"Dok se to ne dogodi... podržaću svaku inicijativu dobrovoljnog označavanja, kako bi potrošači znali poreklo proizvoda koji troše", dodao je on.

Istovremeno, francusko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarstvo poljoprivrede je potvrdilo da je određena količina konjskog mesa kontaminiranog analgeticima, verovatno završila u lancu ljudske ishrane.

Portparol ministarstva je rekao da su britanske vlasti prošle nedelje upozorile da je fenilbutazon, lek za ublažavanje bolova kod konja, pronađen u nekoliko konjskih trupala izvezenih u Francusku.

Neki kontaminirani proizvodi su otkriveni i povučeni, ali je oko polovine završilo na trpezama. Fenilbutazon je potencijalno štetan za ljude i zakonom je zabranjeno da se nađe u ljudskoj hrani.

Pročitajte još:

- Za konjskim mesom prašina se diže

- I Portugalija povlači konjsko meso

- Ima li kraja? Konjetina i u Kebabu

- Afera ohrabrila kupce konjetine

- Konjetina u italijanskim lazanjama

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oland traži tačno označavanje mesa

Izvor: Capital.ba, 24.Feb.2013, 08:41

PARIZ, Francuski predsjednik Fransoa Oland se založio za ispravno označavanje mesa u pakovanjima gotove hrane, kako bi se izbjeglo ponavljanje skandala. „Želim da postane obavezno označavanje mesa sadržanog u pripremljenim ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.