Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončan štrajk u Magnohromu

Kraljevo -- U kraljevačkom Magnohromu završen višenedeljni štrajk; rad obnovljen u svim delovima preduzeća.

"Prošlog petka, subote i nedelje, posle podele 60 odsto zaostale plate za februar, proizvodnja je počela u delovima fabrike gde je bilo moguće da se organizuje, a od danas radi kompletna proizvodnja", rekao je predsednik štrajkačkog odbora Milutin Ćirić.

Član štrajkačkog odbora Miodrag Mitić kaže da je štrajk danas i formalno završen, uz uslov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da većinski vlasnik do 24. maja isplati prvi deo martovske zarade, ili će radnici ponovo stupiti u štrajk.

Osim redovne isplate zarada, radnici su tokom štrajka, koji je počeo krajem aprila, tražili poštovanje obaveza iz socijalnog programa, isplatu regresa za godišnje odmore i povezivanje radnog staža za godine u kojima je prekinut.

Mitić je ranije rekao da će o tim zahtevima radnici s poslovodstvom pregovarati i pošto štrajk bude okončan.

Magnohrom je privatizovao indijski Global stil holding u avgustu prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.