Oko 17.000 građana odreklo se akcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 17.000 građana odreklo se akcija

BEOGRAD - Od 28. januara, kada je počeo upis u svim poštama Srbije, za besplatne akcije prijavilo se 3.188.045 građana, a oko 17.000 se odreklo hartija od vrednosti, najnoviji su podaci PTT Srbije.

Prema rečima člana Koordinacionog tima pošte Danijele Mitrović, primena Uredbe o odricanju akcija je počela 14. aprila.

Ona je precizirala da su u toj kategoriji dve podgrupe - 12.739 građana se na šalterima pošta pojavio prvi put kako bi se odrekli akcija, a u drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podgrupi su 4.593 građanina koji su se po drugi put pojavili na šalterima, jer su se već jednom upisali, iako su već posedovali (bezvredne) akcije.

Prijava građana teče uobičajeno i u proseku se kreće oko 20.000 dnevno, koliko ih je bilo u petak, odnosno poslednjeg radnog dana prethodne nedelje, naglašavaju u Pošti i apeluju još jednom na građane da požure da pre godišnjih odmora upišu besplatne akcije.

U poštama još nema gužve, ali se poznajući mentalitetet našeg naroda očekuje da se već početkom narednog meseca broj građana značajno uveća, jer prema procenama nadležnih za upis čeka još oko 900.000 građana.

Podsećanja radi, građani se za besplatne akcije prijavljuju uz ličnu kartu i karticu tekućeg računa. U slučaju da građanin nema tekući račun, "Pošta" mu odmah na istom šalteru dodeljuje broj računa.

Agencija za privatizaciju posle provere podataka najkasnije do kraja godine građane pismeno obaveštava da li imaju pravo na besplatne akcije.

Građani će u podjednakoj vrednosti dobiti akcije Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, "Telekoma Srbija", "Jat ervejza", Aerodroma "Nikola Tesla" i "Galenike".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.