Ograničavaju upotrebu gotovine: Plaćajte karticama

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 08:05

Ograničavaju upotrebu gotovine: "Plaćajte karticama"

Na Kubi su na snagu stupila nova pravila kojima se ograničava upotreba gotovine i podstiče elektronsko plaćanje.

Neke od izmena predviđaju zabranu kompanijama da koriste bankomate i ograničenje na 1.500 kubanskih pezosa (57 evra) gotovinskog plaćanja u ugovornim odnosima, prenosi Ansa.

Kako se navodi, jedan od razloga za tu meru su "visoki troškovi povezani sa izdavanjem, transportom, obradom i skladištenjem gotovog novca, kao i sve veća potražnja za brojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bankomata za podizanje novca", kažu nadležni.

Pre nekoliko dana korporacija Cimek S.A. saopštila je da će od 1. septembra do 31. oktobra postepeno početi da eliminiše gotovinu kao sredstvo plaćanja na benzinskim pumpama širom zemlje.

Cimek je u zvaničnom saopštenju objasnio da su u tu svrhu primenjena različita sredstva elektronskog plaćanja za kupovinu goriva, među kojima su čip kartice za državni i nedržavni sektor, kartice sa magnetnom trakom (nacionalne i međunarodne), jednokratne prepaid kartice, kartice sa šest apoena, elektronske igle i punjiva čip kartica, prenela je Kubanska novinska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kuba ograničava upotrebu gotovine

Izvor: Capital.ba, 06.Avg.2023

HAVANA – Na Kubi su na snagu stupila nova pravila kojima se ograničava upotreba gotovine i podstiče elektronsko plaćanje. FOTO: Pixabay Neke od izmjena predviđaju zabranu kompanijama da koriste bankomate i ograničenje na 1.500 kubanskih pezosa (57 evra) gotovinskog plaćanja u ugovornim odnosima,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.