Odustaju od igre: Zbogom, radnici

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 16:33

Odustaju od igre: "Zbogom, radnici"

Proizovđač video i računarskih igara Elektronik arts (EA) otkazao je planirano predstavljanje igre "Star vors".

Zbog toga će otpustiti pet odsto svojih zaposlenih širom sveta, što je otprilike 670 ljudi.

Igra, koja je bila u ranoj fazi razvoja, pripadala bi žanru pod nazivom "pucačina iz prvog lica", a mesto odigravanja bio bi svemir po uzoru na "Ratove zvezda", preneo je Bi-Bi-SI.

EA je u decembru 2023. objavila da će otpustiti osoblje u britanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << developeru Codemasters, poznatom po trkačkim igrama.

Šef kompanije Endrju Vilson je u pismu osoblju rekao je da je kompanija počela da kontaktira zaposlene koji će biti otpušteni i očekuje da će to biti završeno do leta.

To je najnoviji slučaj gašenja radnih mesta koja su zahvatila industriju igara.

S tim u vezi, bivši izvršni direktor studija za igre Blizard Rič Barham istakao je da je izuzetno teško dobiti sredstva za pokretanje novog studija za igre, što povlači otpuštanja hiljada zaposlenih svakog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.