Odšteta za RTB se neće drastično odraziti na budžet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2017, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odšteta za RTB se neće drastično odraziti na budžet

Vest o presudi po kojoj Srbija treba da plati 40 miliona dolara grčkom Mitilineosu zbog RTB Bora, nije dobra za Srbiju, ali to se neće drastično odraziti na budžet, kaže predsednica vlade Ana Brnabić.

Ona je naglasila da je planiran deficit u budžetu, a da je ostvaren suficit, te da će zbog te presude možda morati da se izbaci jedan do dva planirana projekta iz finansiranja, što, kaže, nije problem.

"U ovom trenutku gledamo na budžet kao na širu sliku, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smislu povećanja minimalnih zarada, kako će se to odraziti, da li i u kom opsegu će se odraziti povećanje neoporezivog dela dohotka, kako ćemo i u kom opsegu povećati plate u javnom sektoru", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije.

Ona je naglasila da će danas na sednici vlade biti pokrenuta inicijativa da se napravi međuresorno telo više ministarstava za sve eventualne nove arbitraže.

"Moramo to da držimo pod većom kontrolom", podvukla je Brnabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.