Održana konferencija o privrednoj saradnji Beograda i Beča

Izvor: Beta, 30.Avg.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana konferencija o privrednoj saradnji Beograda i Beča

Predstavnici Beograda i Beča razgovarali su danas u srpskoj prestonici, na konferenciji "Susret Beograda i Beča", o budućoj privrednoj saradnji, kao i mogućnostima koje ti gradovi pružaju za pokretanje biznisa i pomažu preduzetnicima.Šef kancelarije Grada Beča u Beogradu Miloš Bogunović kazao je da Beč želi da sa partnerskim gradovima podeli znanje, način funkcionisanja privrede, kao i modele za privlačenje investicija i za pokretanje poslova, kako bi se stvorila povoljnija poslovna klima.On je ocenio i da je susret predstavnika Beograda i Beča svojevrsna uvertira za očekivano skoro potpisivanje sporazuma o saradnji dva grada."Beč je otvoren za svakoga ko želi da proširi svoje poslovne vidike i da se razvija", rekao je Bogunović.Član Gradskog veća zadužen za finansije, privredu, digitalizaciju i medjunarodne odnose Grada Beča Peter Hanke kazao je da Beograd i Beč povezuje pre svega 110.000 ljudi srpskog porekla koji žive u Beču, ali i to što su kao i mnogi gradovi u Evropi postali ključna mesta za napredak tehnologija.On je naveo da bi Beč ima višedecenijsko iskustvo pomaganja ekonomiji preko svoje Privredne agencije, koja na mnogo načina podstiče razvoj preduzetništva.Hanke je objasnio da je uz pomoć te Agencije uspostavljena mreža koja omogućava da preduzeća iz drugih zemalja, koja se odluče za ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beč i Beograd razmatrali buduću privrednu saradnju

Izvor: EurActiv Srbija, 30.Avg.2019

Predstavnici Beograda i Beča razgovarali su 30. avgusta u srpskoj prestonici, na konferenciji "Susret Beograda i Beča", o budućoj privrednoj saradnji, kao i mogućnostima koje ti gradovi pružaju za pokretanje biznisa i kako pomažu preduzetnicima.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.