Određivanje strukture Er Srbije

Izvor: B92, 01.Okt.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određivanje strukture "Er Srbije"

Beograd -- Proces određivanja strukture i obima "Er Srbije" je u toku i trebalo bi da bude završen do kraja oktobra, potvrđeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Ranije je bilo najavljeno da će "Etihad" od danaas preuzeti upravljanje "Er Srbijom".

"Proces određivanja prave strukture i obima kompanije 'Er Srbija' u toku i očekujemo da bude završen do kraja oktobra. U ovom trenutku nismo u mogućnosti da dajemo dodatne komentare", izjavio je portparol "Er Srbije".

Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije potpisala je 1. avgusta sa "Etihad ervejzom" sporazum o strateškom partnerstvu, kojim je predviđeno da će kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postati vlasnik 49 odsto kapitala srpske avio-kompanije.

Predviđeno je da "Jat ervejz" počne da posluje kao "Er Srbija", ali da formalno pravno neće odmah promeniti ime. Kada se to dogodi, kompanija će izmeniti i svoj operativni avio-kompanijski sertifikat.

Predviđeno je da srpska avio-kompanija s "Etihadom", kao strateškim partnerom, ima flotu od 10 novih "Erbasovih" aviona.

Skupština kompanije "Jat ervejz" potvrdila je 11. septembra odluku Vlade Srbije o imenovanju Daneta Kondića za generalnog direktora.

Iz kompanije juče je saopšteno da će prvi avion tipa "Erbas" A319 stići u Srbiju u oktobru, a da će još pet aviona biti isporučeno do kraja godine kako bi se pokrila rastuća saobraćajna mreža i putnicima iz Srbije ponudila bolja usluga.

Avion će stići sledećeg meseca kako bi se uključio u otvaranje redovnog saobraćaja sa Abu Dabijem, matičnim aerodromom strateškog partnera, aviokompanije "Etihad ervejz".

Na dodatnu obuku za upravljanje "Erbasovim" avionom početkom septembra u Nemačku je upućena grupa od 40 pilota "Jat ervejza".

Kako su preneli mediji, više od 360 radnika "Jata" prijavilo se za socijalni program za višak zaposlenih, koji finansira Vlada Srbije, i otpremnina iznosi 300 evra po godini staža.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.