Izvor: B92, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobrena koncesija Horgoš-Požega

Beograd -- Ministar za kapitalne investicije saopštio da je Vlada odobrila ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega.

Velimir Ilić je najavio da će ugovor s konzorcijumom FKK konstrakšn, Alpine Majreder biti potpisan sledećeg četvrtka.

Ilić je rekao da su obezbeđene sve bankarske garancije neophodne za taj posao, vredan 1,5 milijardi evra.

Vlada: Strategije i programi

Vlada Srbije danas usvojila nekoliko strategija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i programa. Usvojena je Strategija regionalnog razvoja Srbije za period 2007-2012, Strategija dugoročnog ekonomskog razvoja srpske zajednice na Kosovu i Metohiji i Strategija dugoročnog ekonomskog razvoja juga Srbije.

Doneto je Rešenje o upotrebi tekuće budžetske rezerve, kojim se izdvaja milion dinara za Fond za mlade talente.

Vlada je dala saglasnosti na inicijative za pokretanje postupka privatizacije u javnim preduzećima TV Smederevo i Radio Subotica.

Vlada je iz budžetskog Fonda za Kosovo i Metohiju izdvojila 300.000 dinara za Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Usvojena je Informacija o ostvarivanju prava na naknadu plate i privremenu naknadu zaposlenih sa područja Kosova i Metohije.

Usvojena je Informacija o potrebi izgradnje poslovno-stambenog objekta u Kosovskoj Mitrovici, površine oko 2.500 kvadrata, od čega je oko 350 metara kvadratnih poslovni prostor, a preostali deo je namenjen za stanove za socijalno ugrožene građane.

Porodice najavljuju proteste

Udruženje porodica ubijenih i nestalih Srba sa Kosova najavilo proteste ako država ne reši njihove egzistencijalne probleme.

Predsednik Udruženja Simo Spasić rekao je novinarima posle sastanka u Prokuplju da će tražiti da status porodica ubijenih i nestalih na Kosovu bude regulisan na državnom nivou.

"To bi značilo da porodice i deca stradalih dobiju penzije i stipendije, posao i sve druge prinadležnosti koje sleduju porodicama poginulih iz redova Vojske i policije", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.