Odnosi Kine i Srbije poput ultrabrzog voza

Izvor: RTS, 14.Dec.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi Kine i Srbije poput ultrabrzog voza

Premijer Kine Li Kećijang kaže da su odnosi Kine i Srbije poput ultrabrzog voza koji grabi napred napunjen težnjama dva naroda za još boljim životom.

Kineski premijer je rekao u intervjuu Politici da ima sve razloge da veruje da će "voz zajedničkih snova ići još postojanije, brže i dalje", prenosi Tanjug.

Dodao je da su "zajedničke razvojne strategije putokazi koji usmeravaju smer našeg kretanja, dok je težnja za obostranom koristi pokretačka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lokomotiva".

"Izgradili smo kineski most, a u budućnosti ćemo napraviti kineski put i kinesku elektranu, čime će se osigurati neiscrpna pokretačka snaga za razvoj kinesko-srpskih odnosa", rekao je Kećijang.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odnos Kine i Srbije ultrabrzi voz"

Izvor: B92, 14.Dec.2014

Odnosi Kine i Srbije su poput ultrabrzog voza koji grabi napred napunjen težnjama naša dva naroda za još boljim životom, rekao je kineski premijer Li Kećijang...Premijer KIne je rekao da ima sve razloge da veruje da će "ovaj voz zajedničkih snova ići još postojanije, brže i dalje" i dodao da...

Nastavak na B92...

Kineski premijer: Odnosi Srbije i Kine poput brzog voza

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2014

„Odnosi Kine i Srbije su poput ultrabrzog voza koji grabi napred napunjen težnjama za još boljim životom naša dva naroda“, izjavio je kineski premijer Li Kećijang uoči samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne koji se održava u Beogradu...Kećijang je u intervjuu „Politici“, čiji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.