Odmor posle mesec dana, a ne šest

Izvor: Studio B, 28.Jun.2014, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmor posle mesec dana, a ne šest

Ministar rada Aleksandar Vulin pozvao je sindikate i poslodavce da imaju razumevanja jedni za druge i da ne odugovlače sa donošenjem novog zakona o radu.

"Ja sve učesnike socijalnog dijaloga pozivam budu u koži onog drugog, da razmišljaju o onom drugom, jer država to radi, država je u koži i jednih i drugih i mi ovo moramo da uradimo", rekao je Vulin za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je uveren i da će bez obizra na protivljenje novom zakonu, Socioekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << savet sledeće nedelje održati sednicu.

"Biće sednice, to su ozbiljni ljudi, to bi bilo igranje i pokušaj odugovlačenja, a nikom ne treba odugovlačenje", istakao je ministar i dodao da se zakon može usvojiti i bez njihove podrške.

Vulin je negirao navode da zakon favorizuje poslodavce, jer prema njegovim rečima, odredbe koje se odnose na njih idu i u korist radnika.

"Apsolutno se vodilo se računa i poslodavacima i sindikatima, jeste da smo uradli dosta stvari u interesu poslodavaca, ali mi molimo za svako radno mesto i mi moramo da uradimo sve za to novo radno mestu", ocenio je Vulin.

Odgovarajući na jednu od najvećih zamerki novom zakonu - ukidanje nakanade za minuli rad kod prethodnih poslodavca i njeno naplaćivanje samo kod poslednjeg poslodavca, ministar je kazao da "to tako mora da se obračunava kada hoćemo u Evropsku uniju".

Upitan zašto je smanjen broj slobdnih dana sa sedam na pet koje su radnici koristili za rođenje deteta, selidbu, on ja kazao da to "nikome neće promeniti život".

"Što ne kažete da je odmor sada moguć posle mesec dana rada, a ne posle šest", kazao Vulin.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.