Odluka o Železari u narednim satima

Izvor: RTS, 15.Feb.2015, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o Železari u narednim satima

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da pregovori Vlade Srbije sa "Esmarkom" oko preuzimanja Železare moraju da se rešavaju u narednim satima.
Premijer Vučić je izjavio da se razgovori o "Železari Smederevo" nastavljaju i poručio da će Železara nastaviti da živi bez obzira na to da li će biti ugovora sa "Esmarkom". 

"To moramo da rešimo u narednih nekoliko sati. Imamo rok koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postavio MMF – do utorka, ali sutra smo ceo dan u Makedoniji, tako da prosto moramo to noćas da rešavamo", rekao je premijer za B92, prenosi Tanjug. 
Premijer je naveo da je srpska strana prošle noći uputila jedan zahtev predstavnicima "Esmarka", da je taj odgovor stigao, ali da njegov sadržaj još nije video. 
"Tražio sam jednu stvar, nismo u situaciji da dajemo ili prodajemo nešto što ima ogromnu vrednost na tržištu. Ne zaboravite da smo to dobili za jedan dolar. U situaciji smo da dobijemo makar garancije da sve to neće nestati za tri, četiri ili pet meseci", poručio je premijer prethodno u Zemunu.
Vučić je precizirao da srpska strana traži zajednički potpis u tih nekoliko meseci i da je to stvar na kojoj Srbija insistira.
"Nadam se da će naši američki partneri na to pristati, a ako ne, tražićemo druga rešenja. Ali radnici Železare ne treba da brinu. Ona će nastaviti da živi bez obzira na to da li će biti ugovora sa 'Esmarkom' ili ne", rekao je Vučić.
Premijer je jutros u Zemunu, povodom Dana državnosti Srbije, položio venac na spomenik Dimitriju Davidoviću, tvorcu Sretenjskog ustava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odluka o Železari do ujutru

Izvor: RTS, 15.Feb.2015

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da će se ujutru znati konačni odgovor o Železari. Premijer je rekao da je u pauzama tokom aktivnosti u Zagrebu imao više konferencijskih razgovora sa Beogradom o tom pitanju. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.