Odluka američkog Senata izazvala potres na berzama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka američkog Senata izazvala potres na berzama

Akcije na Volstritu su danas pale usled strahovanja da bi jedna odluka američkog Senata mogla da predstavlja novu prepreku za postizanje trgovinskog sporazum između SAD i Kine.

Naime, Senat SAD-a je odobrio zakon koji podržava ljudska prava u Hongkongu povodom višemesečnih nasilnih protesta na toj teritoriji. Kina je osudila takav potez i zapretila "snažnim kontramerama", prenosi agencija AP.

Akcije telekomunikacionih i tehnoloških kompanija su danas među najvećim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gubitnicima, a "skliznule" su i deonice banaka.

Širi indeks S&P 500 je pao za 0,2 odsto, industrijski Dau Džons za 97 poena ili 0,3 odsto na 27.838 poena, a tehnološki Nasdak za 0,1 odsto.

Evropske i azijske berze su takođe u padu.

Indeks Euro Stoxx 50 je oslabio za 0,32 odsto, londonski FTSE 100 za 0,74 odsto, nemački DAKS za 0,39 odsto, francuski KAK za 0,21 odsto, a španski IBEKS 35 za 0,26 procenata, javlja agencija "Blumberg".

U Aziji, japanski indeks Nikei 225 je pao za 0,62 odsto, a honkoški Hang Seng za 0,75 procenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.