Odlični Bogdanović u senci novog poraza Atlante od Bostona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 09:21

Odlični Bogdanović u senci novog poraza Atlante od Bostona

Boston seltiksi vode sa 2:0 protiv Atlanta hoksa u seriji prve runde Istoka posle pobede 119:106 u "Ti di gardenu". Atlanta je samo kratko nagovestila da može iole da parira "keltima", dvocifrenom prednošću na samom staertu meča. Ipak, Seltiksi su pokazali razliku u klasi serijom 14:0 u prvoj deonici zat preokret.

Tada su sasekli Hokse i održavali pristojnu prednost do kraja. Hoksi su imali pristojnih 50 posto za dva, ali vrlo slabih 33 posto za tri. Kao tim su šutirali tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osam bacanja, pogodivši četiri.

Bogdan Bogdanović je sa 18 poena bio šuterski raspoložen, 4/7 za tri, 3/4 za dva.

Ubedljivi Klivlend i Finiks izjednačili serije, Buker i Garland plenili

Klivlend kavalirsi su slavili 107:90 u drugom meču prve runde NBA plej-ofa protiv Njujork niksa. Finiks sansi su bili bolji od Los Anđeles klipersa 123:109.

Niksi su u prvom meču uspeli da ugrabe pobedu na gostujućem terenu, sada je došlo do izjednačenja. Spušteni su na tek 90 poena sa vrlo loših 24 posto šuta za tri.

Nešto slabiji start prve deonice Kavsi su nadoknadili u drugoj, dozvolivši samo 17 poena rivalu. Kontrolisali su domaćini rezultat do kraja.

Prvi strelac na obe strane bio je Klivlendov Darijus Garland sa 32 poena. Keris Lavert ga je pratio sa 24 poena. Najveća zvezda u timu Donovan Mičel se koncentrisao na proigravanje saigrača pa je uz 17 poena podelio 13 asistencija. Krilni centar Evan Mobli je zabeležio dabl-dabl od 13 poena i 13 skokova.

Džulijus Rendl sa 22 i Džejlen Branson sa 20 poena su bili najefikasniji kod Niksa.

Serija se seli u Njujork, treći meč je na rasporedu 22. aprila.

Sansi su identično Kavalirsima uspeli da na svom parketu vrate egal u seriju. Sredinom druge četvrtine gubili su od Klipersa 13 poena razlike i uspeli su serijom 11:2 da dođu do izjednače u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Na krilima sjajnog Devina Bukera i standardnog Kevina Durenta su došli do dvocifrenog plusa i upisali trijumf

Buker je završio sa 38 poena i devet asistencija. Kevin Durent je stao na 25, Tori Kreg sa 17, a Kris Pol na 16 poena i osam asistencija.

Kod Klipersa je ponovo odlično igrao Kavaj Lenard sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Rasel Vestbruk ga je pratio sa 25 poena.

Čak 30 asistencija i 11 izgubljenih lopti imali su domaćini naspram 17-15 gostiju.

Naredni duel u Los Anđelesu igra se 21. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.