Odbijaju poslove u Srbiji, vape za radnicima i nude 1.300 EUR

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijaju poslove u Srbiji, vape za radnicima i nude 1.300 EUR

Hrvatskoj firmi EKO-Međimurju nedostaje oko 50 radnika mašinskih zanimanja, zbog čega je morala da odbije 50 miliona kuna vredne nove izvozne poslove.

Krajem prošle nedelje kompanija je objavila poziv radnicima, posebno onih koji su osposobljeni za rad u brodogradilištima, ali dosad je stiglo tek nekoliko molbi za zapošljavanje, prenosi Tportal.

Ta međimurska fabrika, koja trenutno zapošljava 550 radnika u pogonima u Hrvatskoj i Srbiji, nudi posao na neodređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz odrađeni probni period od šest meseci, tokom kojeg su radnici plaćeni punom platom, od šest do 10 hiljada kuna. Radnicima koji dolaze iz drugih gradova osigurava se smeštaj i nudi topli obrok.

"Na ovaj čin su nas podstakli aktuelni događaji u oba brodogradilišta kroz koja svedočimo o agoniji koju prolaze radnici zbog neisplaćivanja plata i neizvesne budućnosti. Dok s jedne strane postoji dugoročna neizvesnost za radnike brodogradilišta s obzirom da je njihov trenutni poslovni model neodrživ, s druge strane EKO-Međimurje ima dugoročno ugovorene profitabilne poslove i nudi svojim radnicima dugoročnu stabilnost, redovna primanja i iznadprosečne uslove rada", rekao je za Hinu predsednik Uprave Eko-Međimurja Saša Novaković.

"Dok s jedne strane ljudi iz kontinentalne Hrvatske odlaze raditi sezonske poslove u turizmu upravo u Istru, ne vidimo razloga zbog čega radnici besperspektivnih firmi iz Istre ne bi došli raditi u Međimurje", kaže Novaković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.