Od sutra opet rade neke trgovine, kompanije, usluge - 10.000 radnika se vraća na posao

Izvor: B92, 13.Apr.2020, 17:54

Od sutra opet rade neke trgovine, kompanije, usluge - 10.000 radnika se vraća na posao

Ljubljana -- Oko 10.000 radnika u slovenačkim kompanijama, trgovini i uslužnim delatnostima sutra ponovo počinje da radi, nakon višenedeljne zabrane zbog epidemije.

Od većih kompanija, rad će ponovo pokrenuti Gorenje Hisense, proizvođač kućnih aparata, i Adria Mobil, proizvođač kamp-prikolica i kuća za odmor.

Prema vladinoj uredbi, mogu da rade i auto-mehaničari, vulkanizeri, veća gradilišta, kao i prodavnice građevinskog materijala i bele tehnike. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Privredna komora upozorila je danas da poslodavci snose odgovornost za bezbedan rad i da moraju da ga organizuju prema uputstvima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, prenosi Hina.

Sindikati su apelovali na zdravstvene vlasti da još jednom preciziraju uputstva kako bi se osiguralo zdravlje radnika, umesto da se reskira u korist kapitala.

Oni su pozvali vladu da, ako bude potrebno, privremeno zaustavi sve poslove koji nisu nužni za funkcionisanje države.

Prema vladinim podacima, broj novih slučajeva zaraze koronavirusom pada, pa je od 554 testirana u nedelju samo sedam bilo pozitivno.

Ukupno zaraženih je 1.212, umrlih 55 i izlečena 152.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SLOVENIJA SE LAGANO VRAĆA U NORMALU Počinju da rade velike kompanije, vulkanizeri, trgovci

Izvor: Blic, 14.Apr.2020, 02:03

Oko 10.000 radnika u slovenačkim kompanijama, trgovini i uslužnim delatnostima sutra ponovo počinje da radi, nakon višenedeljne zabrane zbog epidemije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.