Od početka godine promet na Berzi  10 milijardi dinara

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od početka godine promet na Berzi 10 milijardi dinara

U prvom tromesečju ove godine ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 9,7 milijardi dinara, a protekle sedmice istrgovano je 10 odsto te sume, odnosno 912,3 miliona dinara.

Reperni indeks Belex15 dobio je prošle sedmice na vrednosti 0,92 odsto za pet radnih dana i nedelju je završio na 768,06 indeksnih poena, podsetio je Vaso Dulović, broker KBC Sekjuritisa.

Oštar pad prometa obveznica

Osetniji rast indeksa
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Akcije na tronedeljnom maksimumu

Uprkos dobrim prometima, od 1.512 kompanija čije se akcije kotiraju na berzi, trgovano je sa svega 122 imena, što čini osam odsto od ukupnog broja preduzeća.

U fokusu investitora protekle sedmice nalazile su se akcije sa 97,77 odsto, dok su obveznice uzele skromnih 2,23 odsto prometa.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.