Od iduće godine Jedinstven registar poreskih obveznika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2009, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od iduće godine Jedinstven registar poreskih obveznika

BEOGRAD - Poreska uprava Srbije će početkom 2010. godine uvesti Jedinstven registar poreskih obveznika, najavio je danas pomoćnik direktora Poreske uprave Dejan Vidojević.

"Poreska služba će uvođenjem jedinstvenog registra prvi put imati na jednom mestu podatke o svim poreskim obveznicima i njihove dosijee, kao i spisak povezanih lica", rekao je Vidojević na godišnjoj konferenciji za novinare Poreske uprave.

On je objasnio da će svi poreski obveznici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobiti novi identifikacioni broj i moći će da elektronskim putem prate stanje na svom poreskom računu, kao i da dobiju potvrdu o izmirenim poreskim obavezama.

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević je novinarima rekao da će primenom Jedinstvenog registra poreskih obveznika biti omogućena brza i efikasna unakrsna provera imovine i primanja građana.

"Naplata poreza na imovinu je od 1. januara ove godine u nadležnosti lokalnih samouprava, koje nisu u potpunosti osposobljene za taj posao, a pogotovo za sprečavanje poreskih utaja upoređivanjem podataka o imovini i prihodima", istakao je Radosavljević.

On je dodao da poreske administracije u samo 42 lokalne samouprave u Srbiji naplaćuju porez na imovinu. Kako taj porez ne zastareva, građani će u ostalim opštinama, kako je ukazao Radosavljević, morati da na prispeli dug plate i kamate.

Promocija Jedinstvenog registra poreskih obveznika zakazana je za četvrtak, 24. decembar u Centru za obrazovanje Poreske uprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.