Od ere izveštavanja do ere analize u kompanijama

Izvor: RTS, 24.Apr.2019, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ere izveštavanja do ere analize u kompanijama

Na sedmom kongresu CFO i kontrolera Srbije, ustanovljeno je da je za budućnost finansija i kontrolinga u kompanijama neophodno da napuste eru izveštavanja i pređu u eru analize.
Kongres je u potpunosti bio okrenut budućnosti funkcije kontrolinga i finansija, a kao najveći izazov i prilika u toj oblasti nameće se digitalizacija.
Kako je istaknuto tokom panela, u Srbiji je stvorena digitalna infrastruktura, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali je potrebno konkretno raditi na digitalnoj transformaciji, odnosno načinu na koji se ta struktura koristi. 
U Srbiji je 2008. godine internet koristilo 32,6 odsto domaćinstava, a danas to čini 72,6 odsto.
Srbija danas ima 1,5 milion korisnika interneta u domaćinstvima, a čak 8,5 miliona korisnika mobilnog interneta, navodi se u saopštenju.
Na ovaj zaključak upućuje većina učesnika kongresa, održanog u hotelu "Kraun Plaza" u Beogradu.
Na kongresu CFO i kontrolera tradicionalno učestvuju isključivo profesionalci iz prakse, iz vodećih kompanija u Srbiji sa stranim ili domaćim vlasništvom.
Ovogodišnji sedmi kongres okupio je oko 500 učesnika što ga čini jednim od najbrojnijih poslovnih skupova kod nas.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.