Od džungle - biznis, raj za srpske radnike VIDEO

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od "džungle" - biznis, raj za srpske radnike VIDEO

Ljubinka Ćurić je imala dosta novca od sedam nasleđa. U 64 godini odlučila je da od „dćungle“ napravi prelep salaš koji je otvoren za svakoga.

Sezonski radnici koji kod nje rade na najboljem salašu u Moravskom kraju imaju dnevnicu od 2.500 dinara, tri obroka i smeštaj.

Početkom sezone javlja se i potreba za radnom snagom. Dolaze iz grada da traže posao na selu, a razlozi su sigurna zarada, boravak u prirodi i tri obroka. Uštede novac jer nemaju gde da ga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potroše.

„U Ćupriji je slabo, nema posla, a meni treba posao“, kaže Nemanja Košić, dodajući da o poljoprivredi zna osnovno. Čuo je da se plaća 2.500 na dan, što je kako kaže pošteno, zato je i došao da traži posao jer je isplatljivo.

Ovo nije prvi Ljubinkin radnik, uposlila je do sada preko 400 sezonskih radnika u prethodne četiri godine. U 64. godini odlučila je da pokrči korov na očevom imanju i pretvori ga u salaš na kome su kapije uveki za svakoga otvorene.

Imala je dosta novca, od sedam nasleđa, i želela je da ga uloži, a planirala je pet godina gde da ga uloži. Odlučila je da od „džungle“ napravi prelep salaš.

Kako izgleda njen salaš, i obrada 40 hektara zemlje, pogledajte u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.