Od aprila povećanje minimalne cene rada za 13 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od aprila povećanje minimalne cene rada za 13 dinara

BEOGRAD -

Minimalna neto zarada po radnom satu biće povećana od aprila za 13 dinara i iznosiće 115 dinara, odlučio je danas Socijalno ekonomski savet.

Kako je saopšteno iz tog tripartitnog tela, za period januar - mart ove godine minimalna neto zarada će ostati nepromenjena i iznosiće 102 dinara po radnom satu.

Odluka o povećanju minimalne neto zarade po radnom satu važiće, kako se navodi, do februara naredne godine.

Navodi se da će Vlada Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od aprila povećati neoporezivi deo zarade na iznos od 10.000,00 dinara.

Savet je usvojio i zaključak kojim je ministru rada i socijalne politike Rasimu LJajiću preporučio da donese odluku o proširenom dejstvu Posebnog kolektivnog ugovora za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala na sve poslodavce u Republici Srbiji u ovom sektoru.

Za predsedavajućeg Saveta u periodu mart 2012. - mart 2013. godine izabran je Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije.

Socijalno ekonomski savet čine predstavnici Vlade Srbije, reprezentativnih sindikata i Unije poslodavaca Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluka o minimalnoj zaradi po radnom času

Izvor: Capital.ba, 12.Mar.2012

BEOGRAD, Socijalno-ekonomski savjet Srbije donio je odluku o iznosu minimalne zarade u Srbiji, prema kojoj će u prva tri mjeseca ove godine ona iznositi 102 dinara (0,92 evra) po radnom ..

Nastavak na Capital.ba...

Povećan minimalac

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2012, 17:55

Odluka Socijalno-ekonomskog saveta: Umesto 102, najniža cena radnog sata iznosiće 115 dinara i važiće od aprila pa do idužeg februara. Neoporezivi deo zarade 10.000 dinara

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.