Od Praznika rada administraciji niže plate

Izvor: Politika, 06.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Praznika rada administraciji niže plate

U vladi kažu da nema svađe među ministrima

Vlada Srbije i vladajući blok će u narednih nekoliko dana, a najkasnije do kraja ove nedelje, utvrditi mere za smanjenje potrošnje čija primena treba da počne 1. maja. „Sve će da pršti od smanjenja troškova”, rekao je „Politici” jedan izvor blizak vladi. On je negirao da je postignut dogovor da se u državnoj administraciji plate koje su veće od 40.000 dinara smanje za čak 30 odsto, ali je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je izvesno da slede „ozbiljna smanjenja” tih zarada.

Između ključnih aktera u vladajućem bloku i vladi, predsednika Srbija Borisa Tadića, premijera Mirka Cvetkovića, potpredsednika vlade Mlađana Dinkića, ministra unutrašnjih poslova Ivica Dačića i ministarke finansija Diane Dragutinović postoji „puna saglasnost” o merama štednje koje treba preduzeti, kaže taj izvor.

Mere na kojima se radi treba da budu prvi korak u racionalizaciji državne administracije. Mere će važiti za „sve nivoe”, a u Vladi Srbije očekuju da će, kada budu objavljene, naići na otpor. Promene se neće odnositi samo na krizu i biće nastavljene i kada ona prođe. U vladi kažu da je krajnji cilj da se dođe do jeftinije i efikasnije administracije u kojoj će, zbog racionalizacije rada, biti prostora i za povećanje zarada zaposlenih.

D. J.

[objavljeno: 07/04/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Milijardu evra jefitinija državna administracija

Izvor: NaDlanu.com, 07.Apr.2009, 18:45

BEOGRAD, 7. aprila 2009. (Beta) - Vlada Srbije objavila je u utorak plan za ekonomsku stabilnost, koji predviđa budžetske uštede od milijardu evra po osnovu jeftinije državne administracije. Novi paket mera predviđa zamrzavanje plata u državnoj, pokrajinskoj i lokalnoj administraciji, javnim...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.