Od EBRD-a 65 miliona evra za GSP

Izvor: Mondo, 30.Jan.2013, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od EBRD-a 65 miliona evra za GSP

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit u vrednosti od 65 miliona evra za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd (GSP), u cilju modernizacije njegovog voznog parka.

Ovim sredstvima će biti finansirana kupovina 200 niskopodnih zglobnih autobusa, dok će za kupovinu preostalih autobusa biti korišćena sredstva grada Beograda i GSP-a, navedeno je na sajtu EBRD-a.

Novi autobusi će delimično zameniti stari vozni park GSP-a, u kome se nalaze autobusi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stariji od deset godina, i unaprediće kvalitet javnog prevoza.

S obzirom da će novi autobusi zadovoljavati Euro-5 norme o emisiji izduvnih gasova, oni će takođe značajno smanjiti emisiju štetnih gasova.

Cilj ovog projekta je da se smanji emisija ugljen-dioksida (CO2) na 35.000 tona godišnje, i da se udeo javnog prevoza u Beogradu održi na 55 odsto, uprkos stalnom povećanju vozila privatnih prevoznika.

"EBRD je spreman da pruži podršku infrastrukturi i transportnom sistemu u Beogradu", rekao je Žan-Mark Peteršmit, izvršni direktor EBRD-a za centralnu i jugoistočnu Evropu, dodajući da je "Beograd ostvario značajan napredak u poslednjih nekoliko godina, a da je otvaranje tog sektora privatnim kompanijama i investicijama doprinelo ostvarivanju snažnih rezultata".

"Ovaj projekat je nastavak izuzetne saradnje između EBRD-a i grada Beograda", rekao je Aleksandar Bijelić, menadžer Beograda, koji je dodao da je "u poslednjih nekoliko godina EBRD postao najvredniji partner u oblasti razvoja i finansiranja prioritetnih investicija u Beogradu".

U poslednjih nekoliko godina, EBRD je finansirao kupovinu novih autobusa, izgradnju novog mosta preko Save, rekonstrukciju mosta Gazela i obnovu tramvajskog voznog parka.

(Tanjug, foto ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock))

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od EBRD-a kredit od 65 miliona evra za GSP

Izvor: Mondo, 30.Jan.2013

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit u vrednosti od 65 miliona evra za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd (GSP), u cilju modernizacije njegovog voznog parka...Ovim sredstvima će biti finansirana kupovina 200 niskopodnih zglobnih autobusa, dok će za kupovinu preostalih autobusa...

Nastavak na Mondo...

STIŽU EVRI: GSP “Beograd” dobio kredit za nove autobuse

Izvor: Telegraf.rs, 31.Jan.2013, 11:16

Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je 65 miliona evra za kupovinu 200 niskopodnih zglobnih autobusa

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.