Od Arapa samo 7 mil barela dnevno

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Arapa samo 7 mil barela dnevno

Saudijska Arabija planira da smanji izvoz sirove nafte u aprilu na ispod 7 miliona barela dnevno (bpd).

To je znatno ispod uobičajenih 10 miliona barela dnevno, kako bi "icrpila" preveliku ponudu na tržištu i podržala cene "crnog zlata", izjavio je jedan saudijski zvaničnik.

Isporuke koje je za april isplanirala saudijska državna naftna kompanija Aramko manje su za 635.000 barela dnevno u odnosu na narudžbine kupaca - rafinerija i drugih klijenata, rekao je neimenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saudijski zvaničnik, a prenosi agencija Rojters.

"Uprkos veoma snažnoj tražnji prekomorskih kupaca za više od 7,6 miliona barela dnevno, potrošačima će biti isporučivano manje od sedam miliona barela dnevno", dodao je on.

Martovski izvoz nafte iz Saudijske Arabije će, prema njegovim rečima, takođe biti ispod 7,0 miliona barela nafte.

Naveo je takođe da će aprilska proizvodnja biti niža i u odnosu na kvotu od 10,311 miliona barela dnevno, koja je utvrđena za kraljevinu sporazumom Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) o smanjenju prozivodnje.

OPEK i drugi proizvođači nafte, kao što je Rusija, dogovorili su se u decembru prošle godine da srežu isporuke za 1,2 miliona barela dnevno od 1. januara tokom šest meseci.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od Arapa samo sedam miliona barela dnevno

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2019

Saudijska Arabija planira da smanji izvoz sirove nafte u aprilu na ispod 7 miliona barela dnevno (bpd).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.