Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 2008. porez na zaradu koristiće se kao osnovica za kredit

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je da centralna banka pregovara sa Poreskom upravom da od 2008. godine osnovica za zaduživanje kod banaka bude isključivo zarada na koju je plaćen porez.



Jelašić je objasnio da je razlog tih pregovora sa Poreskom upravom to što građani Srbije jedan prosek prijavljuju bankama kada traže kredit, drugi za smeštaj dece u obdanište, a treći Poreskoj upravi.

"To znači da će svi čija je mesečna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rata za otplatu kredita veća od 30.000 dinara obavezno morati da donesu i izveštaj da su platili porez na godišnji dohodak veći od milion dinara", objasnio je Jelašić.

Guverner je, kako prenosi novembarski broj magazina "Bankar", izrazio ubeđenje da će NBS dobiti podršku vlade i Ministarsva finansija, jer će to doprineti finansijskoj disciplini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.