Od 15. jula: Letovi iz Niša ka 22 destinacije

Izvor: B92, 13.Jul.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 15. jula: Letovi iz Niša ka 22 destinacije

Niš -- Uz subvencije države od pet miliona evra godišnje, "Air Serbia" će leteti iz Niša ka 12 evropskih gradova.

Uz postojećih 10 linija koje već saobraćaju sa "Konstantina Velikog", iz Niša će moći da se leti na 22 destinacije.

Što se tiče letova u pojedine zemlje, destinacije su: u Nemačkoj osam destinacija, u Švajcarskoj dve, u Italiji do tri, u Austriji dve, Švedskoj tri i u Crnoj Gori, Slovačkoj, Sloveniji i Mađarskoj po jedna destinacija. Jug >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije ovim očigledno dobija značajno bolju saobraćajnu povezanost sa inostranstvom i verujemo da će avioni biti puni na svim destinacijama obzirom na odlične uslove koje sve kompanije nude - poručuju sa "Konstantina Velikog".

Kada je reč o uslovima, oni su različiti. Tradicionalno najjeftinije karte nude "low cost" kompanije "Wizz Air" i "Ryanair", a najjeftinija karta kod "Air Serbia" je 1.788 dinara za koliko u jednom smeru može da se leti na linjama do Bolonje, Budimpešte, pa čak i Salcburga i to već u avgustu.

Za nešto manje od 2.500 dinara mogu da se nađu karte za skoro sve ostale letove, ali cena dosta zavisi od popunjenosti aviona. Iz Beograda možete putovati do Atine, Beča i Madrida za 150 evra.

Anketa "Južnih vesti" pokazala je da su putnici sa juga Srbije trenutno najzainteresovaniji za Tivat, a ti avioni su i najpopunjeniji. Tako da kupovina karte do Crne Gore "u poslednji čas" može da košta skoro 20.000 dinara. Slična cena je i za pojedine letove do Geteborga iako ova destinacija nije među najtraženijima.

Posle Tivta, anketa je pokazala da su južnjacima najzanimljivija putovanja do Ljubljane, Rima i Frankfurta.

Osim do Nirnberga, putnici će od jula moći da lete i do Bolonje, Getborga, Frankfurta, Hanovera i Tivta, dok će linije do Budimpešte, Karlsruea, Fridrishafena, Ljubljane, Rima i Salcburga biti otvorene u avgustu.

Na Aerodromu kažu da velikih preklapanja letova neće biti i da je moguće da se desi da u istom trenutku na pisti budu dva aviona, ali to, kako kažu, ne bi trebalo da napravi veće gužve i kašnjenja.

Pojedini letovi su takozvani jutarnji i poletanja su i pre sedam sati iz Niša, a na Aerodromu kažu da je za njih izuzetno značajno što će Air Serbia imati svoju bazu i avione u gradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.