Od 1. novembra dužnicima Infostana država nudi plaćanje na rate VIDEO

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 19:42

Od 1. novembra dužnicima "Infostana" država nudi plaćanje na rate VIDEO

Od 1. novembra dužnicima Infostana država nudi plaćanje na rate, umanjenje duga i otpis kamate.

Reprogram duga za korisnike komunalnih usluga najviše će obradovati penzionere, jer će dugovanje moći da podele i do 60 mesečnih rata.

Reprogramiranjem dugovanja zaustavlja se obračun kamate i dug neće biti prosleđen izvršiteljima, a obezbeđeni su i posebni uslovi i pogodnosti za sve kategorije korisnika.

"Svi korisnici komunalnih usluga koji imaju dospela, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ne izmirena dugovanja zaključno sa datumom 31. avgust mogu doći i zaključiti ugovor o priznanju duga i otplati na rate", rekal je direktorka sektora naplate JKP "Infostan tehnologije" Lidija Gligorić.

Svim građanima pružena je mogućnost da izmire dugovanja dospela do 31. avgusta 2023. godine na više mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje glavnog duga i do 20 odsto.

Postoje četiri načina plaćanja zaostalog zaduženja. Broj rata i otpisivanje glavnog duga zavisi od načina plaćanja.

Jednokratnim plaćanjem otpisuje se 15 odsto glavnog duga, za plaćanje na 3 rate otpisuje se 12 odsto, izmirenjem duga na 6 rata otpisuje se 10 odsto, dok se za plaćanje na 12 rata otpisuje 5% glavnog duga.

Posebna kategorija su penzioneri, koji imaju najveće pognosti i načine plaćanja, kojima se u potpunosti otpisuje kamata.

"Ovim reprogramom su po prvi put obuhvaćene kategorije korisnika koji imaju niska primanja. To su socijalno ugrožene kategorije i penzioneri", rekla je Gligorić.

Za kategoriju penzionera takođe je obezbeđeno plaćanje duga na maskimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje 20 odsto glavnog duga.

Iz "Infostana" ističu da pravo popusta od 7 odsto svakog meseca imaju oni koji plaćaju redovno svoje račune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.