Očekuje se povratak u SAD, formirana Zastava arms USA

Izvor: B92, 29.Dec.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje se povratak u SAD, formirana Zastava arms USA

Kragujevac -- Zastava oružja planira da izvoz pešadijskog naoružanja, te lovačko - sportskog i oružja za ličnu odbranu dogodine premaši 60 miliona dolara.

To je za deset odsto više od predviđenog plasmana za ovu godinu.

Zarad realizacije tako postavljenog rasta plasmana, u kragujevačkoj fabrici, saznaje Glas Šumadije, planiraju da u 2019. proizvedu do 1.000 teških mitraljeza 12,7, popularnije „kojota“, što je za nekoliko stotina više nego ove godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Cena Zastavinog „kojota“, koji slovi za jedan od najboljih mitraljeza te vrste na svetu, na inostranim tržištima dostiže, inače, 17.000 dolara po komadu, tako da je reč o vrlo profitabilnoj proizvodnji.

Pored teških mitraljeza, planira se, navode i povećanje proizvodnje ostalog pešadijskog naoružanja, pre svega jurišnih pušaka M 21, za oko 30 odsto.

Očekuje se i povratak Zastavinog lovačko-sportskog oružja na američko tržište, na kojem ove godine nije bilo prisutno zbog procene doskorašnjeg menadžmenta da uslovi pod kojim je to oružje u Americi prodavano posredstvom tamošnje kompanije Centrury arms, nikako nisu bili povoljni po kragujevačku fabriku.

Naprotiv, zbog toga je, kao što je list već i pisao, u Čikagu formirana kompanija Zastava arms USA, koja bi, ukoliko novi menadžment fabrike nešto ne promeni, trebalo da bude eksluzivni prodavac Zastavinog lovačko - sportskog oružja u Americi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.