Očekuje nas žestoka borba za radna mesta

Izvor: S media, 26.Jun.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje nas žestoka borba za radna mesta

U Srbiji je tokom krize bez posla ostalo oko 250.00 ljudi. Uprkos tome, domaći privrednici, gazde i ini smatraju da je jedno od rešenja za izlazak iz krize dalje kresanje radničkih prava.

Grupni intervju za posao

Šta se sve može otkriti tragajući za poslom: Putem oglasa traži sekretaricu koja će živeti s njim!

Pre Komore, za smanjenje otpremenina založili su se i mnogi poslodavci i njihova udruženja, a uz to ide >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i zahtev da se otpremnina isplaćuje samo za godine staža provredene kod poslednjeg gazde.

"Srbiji je potreban novi zakon o radu koji će preduzećima omogućiti jednostavnije, jeftinije i fleksibilnije zapošljavanje radnika," preporučio je PKS. „Neophodno je smanjenje iznosa obaveznih otpremnina, smanjenje administrativnih opterećenja i centralizacija kolektivnih ugovora, navodi se u preporukama.

Potrebno je i smanjivanje poreza i doprinosa na zarade. To što se predlaže sigurno je dobro za poslodavce, ali svakako neće doprineti većoj zaposlenosti jer je ekonomska teorija jedno, a praksa u Srbiji sasvim drugo.

U Savezu samostalnih sindikata Srbije kažu da se u narednom periodu očekuje žestoka borba za radna mesta, i ističu da nova vlada treba da uključi sindikate i poslodavce u izradu zakonske regulative.

Izvor:Dnevnik foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.