Obveznice izgurale promet

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obveznice izgurale promet

Oba indeksa akcija Beogradske berze četvrtu nedelju juna počela su nevelikim plusom - Belex15 je ojačao 0,58 odsto, na 575,46 poena, a opšti Belexline dobio je tek 0,16 odsto i završio na 1.186,10 indeksnih poena.

Promet iz 181 transakcije vredeo je 228,69 miliona dinara (2,46 miliona evra), najviše za gotovo mesec dana, pri čemu je u trgovini akcijama ostvareno samo devet i po miliona.

U trgovini obveznicama stare devizne štednje promet je premašio 219 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dinara (2,3 miliona evra) a najatraktivnija je bila serija A2012 sa prometom od 74,6 miliona dinara.

Trgovina dužničkim hartijama serije A2016 vredela je nešto više od 35 miliona dinara, a onim serije A2013 više od 33 miliona.

Dobitnik kontinuirane trgovine akcijama je Komercijalna banka [KMBN] sa plusom od 7,68 odsto. U prometu je bila samo jedna hartija.

Privredna banka [PRBN] poskupela je gotovo pet odsto a Tigar [TIGR], sa A Listinga, četiri i po, pri čemu je sa akcijama pirotskog gumara ostvaren nešto veći promet, od 382.375 dinara.

Po oko dva i po odsto na vrednosti su dobili Veterinarski zavod Subotica [VZAS] i Alfa plam [ALFE], članica B Listinga.

Gubitnike predvodi Telefonija [TLFN] sa gotovo maksimalnih 12 odsto pada, Fidelinka [FIDL] je pojevtinila malo više od osam a Vino župa [VINZ] gotovo pet procenata.

Agrokopu [AGRC] je cana pala nešto više od četiri procenta na novi dosadašnji minimum od 350 dinara za akciju a Imlek [IMLK] je skliznuo gotovo četiri odsto. Sa akcijama beogradske mlekare napravljen je promet od 375 hiljada dinara.

Najveći promet u kontinuiranoj trgovini ostvaren je sa akcijama AIK banke [AIKB], od 1,22 miliona dinara, hartijama Metals banke [MTBN] trgovalo se za 1,02 miliona a Meser Tehnogasa [TGAS] za 582.600 dinara.

U trgovini po metodu preovladjujuće cene zabeležena su dva "milionska" prometa - sa akcijama kikindskog Hotela Narvik [HNRV] od 1,5 miliona i sa hartijama pančevačkog Tamiša [TAMI] od 1,35 miliona.

Učešće stranih investitora u ukupnoj trgovini bilo je nepun procenat dok je u trgovini akcijama bilo više od 15 odsto pri čemu u kupovini akcija tri a u prodaji gotovo 28 odsto.

Ubedljivo najaktivniji broker bila je Fima Internacional koja je sa udelom u broju transakcija od 6,6 odsto pokrila bezmalo 95 odsto vrednosti prometa.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.