Izvor: B92, 24.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavili štrajk

Beograd -- Avio-mehaničari "JAT ervajza" prekinuli su štrajk.

Štrajk je prekinut nakon uveravanja ministra za kapitalne investicije u Vladi Srbije Velimira Ilića, da će regulisati sva sporna pitanja u kompaniji.

Radio-televizija Srbije navodi da je predstavanik sindikata avio-mehaničara Slobodan Marinković rekao da su avio-mehaničari odustali od zahteva za smenu rukovodstva i da će svi ostali zahtevi, uključujući i one za povećanje plata, biti ispunjeni i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi letovi uskoro trebalo da se nastave.

Marinković je rekao da je Štrajkački odbor avo-mehaničara "JAT ervejza" prihvatio 90 odsto predloga za rešenje problema u kompaniji koji je izneo ministar Velimir Ilić na pregovorima sa rukovodstvom i predstavnicima sindikata. On nije mogao da precizira šta je ministar konkretno predložio štrajkačima, ali je istakao da avio-mehaničari imaju dodatni zahtev za vraćanje na dužnost tehničkog direktora "JAT" Dragana Gogića, koga je smenio generalni direktor Aleksandar Milutinović. "Jatovi avioni su pregledani i spremni da polete 15 minuta nakon postizanja dogovora sa resornim ministarstvom" , kazao je Marinković

U nedelju ujutro održavaju se i razgovori predsednika sindikata avio-mehaničara Dragana Bogdanovića i pomoćnika ministra za kapitalne investicije Milana Mokovića o okončanju štrajka.

Štrajka je počeo u petak sa zahtevima da se smeni menadžment kompanije, vrati smenjeni tehnički direktor, kao i da se raspon u visinama zarada između zaposlenih smanji. Zbog štrajka, od petka popodne nijedan avion "JAT erzvejza" nije poleteo. Rukovodstvo firme je taj problem pokušavalo rešiti iznajmljivanjem aviona stranih avio-kompanija, a redukovan red letenja najavljen je i nedelju. Sastanak sa Ilićem počeo je u subotu uveče, a ministar je uoči tog susreta, rekao da niko iz firme neće biti smenjen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.