Izvor: B92, 07.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustava isporuke gasa dužnicima

Beograd -- Srbijagas počeo da obustavlja isporuku prirodnog gasa domaćinstvima u centralnoj Srbiji zbog velikih dugovanja.

Isporuke će biti prekinute svim potrošačima koji do 31. jula ove godine imaju dugovanja veća od 5.000 dinara i sprovodiće se u pet faza do 15. septembra, a u toku je isključenje domaćinstava čija dugovanja premašuju 50.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Domaćinstva kojima je obustavljena isporuka gas će ponovo dobiti tek po izmirenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih obaveza, uključujući i plaćanje računa za obustavu isporuke i ponovno uključenje.

Potrošači koji svoje obaveze ne izmire biće tuženi, a potraživanja će biti naplaćena sudskim putem. Protiv onih za koje se utvrdi da neovlašćeno troše gas i onih koji onemoguće obustavu isporuke gasa biće pokrenute krivične, odnosno prekršajne prijave, piše u saopštenju.

"Napominjemo da uvozni gas učestvuje u ukupnoj potrošnji sa više od 90 odsto i da Srbijagas nema mogućnost da prolongira plaćanje svojih obaveza za uvezeni gas, tako da - ako potrošači redovno ne izmiruju svoje obaveze - Srbijagas je prinuđen da se zadužuje kod poslovnih banaka", navodi se u saopštenju.

Prema podacima Srbijagasa, manje od 20 odsto ukupnog broja domaćinstava duguje 96 odsto ukupnog duga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.