Oboren rekord: Italija izvezla u Kinu robu za 7,1 milijardi evra, a jedna stvar najtraženija

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 17:48

Oboren rekord: Italija izvezla u Kinu robu za 7,1 milijardi evra, a jedna stvar najtraženija

Italija je u prvom kvartalu izvezla robu u Kinu za rekordnih 7,1 milijardi evra, saopštio je italijanski Nacionalni zavod za statistiku Istat.

Ovo je ogromno povećanje izvoza u Kinu u odnosu na isti kvartal prošle godine, kada je Italija izvezla robu u vrednosi od 3,7 milijardi evra.

Italija je najviše robe u Kinu izvezla u februaru, u vrednosti od 3,0 milijarde evra.

Neki analitačari smatraju da je razlog za ove rekordne brojke zaobilaženje sankcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Rusije, a drugi misle da je italijansko članstvo u kineskoj inicijativi Pojas i put donelo svoje plodove, prenosi Rojters.

Italijanski zvaničnici su nakon detaljne analize zaključili da je ovaj neočekivan rast povezan sa velikim interesovanjem Kine za italijanske lekove, konkretno za lek UDCA koji se koristi prilikom oboljenja jetre. Uzimanje leka UDCA, koji proizvodi italijanska kompanija ICE, navodno može da bude prevencija zaražavanja virusom korona. Ova informacija je objavljena u decembarskom broju naučnog časopisa Nejčr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.