Oboren budžet u parlamentu BiH

Izvor: Capital.ba, 09.Jul.2020, 14:28

Oboren budžet u parlamentu BiH

SARAJEVO – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na hitnoj sjednici nije usvojio Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH. Poslanici SNSD-a i HDZ-a BiH glasali su protiv budžeta. Za budžet je glasalo 19 poslanika, 13 je bilo protiv, a četiri poslanika su bila suzdržana. Bilo je opšte, ali nije bilo entitetske većine, javili su mediji. Današnja hitna sjednica rezultat je zaključka Kolegijuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Predstavničkog doma usvojenog na sjednici 7. jula na kojoj je glasano o proceduri usvajanja budžeta. Predloženi budžet iznosio je oko 1,8 milijardi KM od čega se 996 miliona KM odnosi na finansiranje institucija BiH, a ostatak na finansiranje duga BiH. U Prijedlogu budžeta su smanjene kapitalne nabavke, te putni troškovi, kao i druge stavke. Чланак Oboren budžet u parlamentu BiH се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastupnici SNSD-a i HDZ-a BiH oborili usvajanje budžeta u Parlamentu BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2020

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) u četvrtak (9. juli) na hitnoj sjednici nije usvojio Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH. Uprkos političkom dogovoru sa SDA, zastupnici SNSD-a i HDZ-a...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.