Obnovljena avio linija Beograd-Split

Izvor: Politika, 01.Jun.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljena avio linija Beograd-Split

BEOGRAD – Linija Beograd-Split obnovljena je danas nakon više od 20 godina, sletanjem oko 14 časova aviona hrvatske aviokompanije Kroacija erlajnz (Croatia Airlines) na aerodrom „Nikola Tesla” u Beogradu.

Kroacija erlajnz će na sezonskoj liniji Beograd-Split leteti od danas do 28. septembra dva puta sedmično - ponedeljkom i petkom.

Avion iz Splita će poletati ponedeljkom u 13.00, a petkom u 13.10, a u Beograd će sletati u 14.05, odnosno u 14.15, dok će iz Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za Split polaziti ponedeljkom u 14.40, a u Split sletati u 15.45, dok će petkom poletati u 14.50, a sletati u 15.55.

Na liniji Beograd-Split saobraćaće turbo-elisni avion „daš (dash) 8-kju400 (Q400)” čiji je kapacitet 76 sedišta.

Komercijalni direktor Kroacija erlajnza Tonko Rilović kazao je na konferenciji za novinare da je prema analizama te kompanije, let Beograd-Split komercijalan, isplativ i da ima tržišni potencijal i budućnost da bude tokom cele godine.

Prema njegovim rečima, ove godine let na toj relaciji je sezonski, dva put sedmično, ali od narednog leta linija će biti ojačana „sa tendencijom da preraste tokom cele godine”.

Za liniju Beograd-Split, Kroacija erlajnz je ponudila promotivne cene karata i u jednom pravcu karta košta 94 evra, a povratna od 126 evra, kazao je on.

Rilović je naglasio da Kroacija erlajnz razmišlja da uvede i liniju Beograd-Zagreb, dodajući da ta linija još nije isplativa, ali će se razgovarati sa Jatom o tome.

Hrvatska aviokompanija Kroacija erlajnz ima 13 aviona, od čega četiri „erbasa A319”, tri „erbasa A320” i šest turbo elisnih „daš 8-kju400”.

Redovne letovi između Beograda i Splita od 2. jula počeće da obavlja i srpski avioprevoznik Jat ervejz (Jat Airways), dva puta sedmično.

Srpska aviokompanija će ove letnje sezone aviolinijama povezati Beograd sa još dva grada na hrvatskom primorju - Pulom i Dubrovnikom.

Beta

objavljeno: 01.06.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.