Obnavljaju se putnički letovi – dokle se sve može iz Beograda

Izvor: RTS, 21.Maj.2020, 08:22

Obnavljaju se putnički letovi – dokle se sve može iz Beograda

"Er Srbija" je obnovila komercijalni putnički saobraćaj. Prvi avion je odleteo za Cirih, a danas će za taj grad biti ukupno tri leta, kao i dva za Frankfurt.
Reporter RTS-a sa aerodroma javlja da su putnici uglavnom strani državljani i naši državljani koji žive u inostranstvu. 

Aerodrom je obišla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koje je za RTS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekla da se pokazalo koliko je važno da imamo nacionalnu avio-kompaniju zbog prevezenih ljudi i dopremljene pomoći tokom pandemije.  
Rekla je da je "Er Srbija" među prvima u Evropi pokrenula komercijalne letove i da dalji letovi zavse od drugih država i aerodroma koji se polako otvaraju.  
Ministarka je rekla da će se od sutra u Srbiju ulaziti bez pi-si-ar testa i da će ta odluka danas biti doneta na sednici Vlade. Kako kaže, ostaje lična odgovornost na građanima.
Kada je reč o pomoći "Er Srbiji", Zorana Mihajlović je rekla da nikom nije lako u avio-saobraćaju i da će država učiniti sve da "Er Srbija" nastavi da radi. 
Na beogradskom aerodromu zaposleni su dočekali putnike poštujući mere za suzbijanje koronavirusa, a osim maski i rukavica, imali su i vizire.
Gde će se sve leteti Srpski avio-prevoznik će u nedelju leteti i za London i Beč.
"Er Srbija" je najavila da će u periodu od 21. maja do 14. juna organizovati ograničen broj letova do Londona (Hitrou), Frankfurta, Ciriha i Beča.

U "Er Srbiji" kažu da su već u prodaji karte za još dve destinacije, Pariz i Amsterdam za letove od 31. maja, gde je do 14. juna predviđen jedan let nedeljno.
Pored toga, "Er Srbija" će obnoviti komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova srpske nacionalne avio-kompanije biti povećan na dva nedeljno.
Nacionalna avio-kompanija počeće u poslednjoj nedelji maja postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu.
Planira da obavi prvi let od Beograda do Ljubljane 29. maja, kao prva avio-kompanija koja se vraća na taj aerodrom, a da zatim tokom prve dve nedelje juna, pored Ljubljane, ponovo uspostavi saobraćaj i do Podgorice, Tivta, Sarajeva, Banjaluke i Skoplja.
Srpski avio-prevoznik će obnavljati redovan putnički saobraćaj u skladu sa odlukama regulatornih organa drugih država.
"Er Srbija" je najavila da će na svojim letovima primenjivati sve neophodne mere bezbednosti, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obnovljeni putnički letovi iz Beograda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Maj.2020

Er Srbija obnovila je u četvrtak komercijalni putnički saobraćaj, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture. Prvi avion te kompanije nakon obustave avio-saobraćaja zbog pandemije korona virusa odleteo je 21. maja sa beogradskog Aerodroma Nikola Tesla za Cirih, a...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.