Objavljeni planovi: Porez za jutjubere ako zarade više od 27.000 evra

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 15:26

Objavljeni planovi: Porez za jutjubere ako zarade više od 27.000 evra

Kairo -- Egipat je objavio da planira da oporezuje blogere i jutjubere, zanimanja koja dosad nisu bila regulisana, što je podiglo buru na Internetu u toj zemlji.

Poreska služba ministarstva finansija pozvala je u subotu "blogere i jutjubere" da prijave svoje prihode ako su "u godinu dana zaradili 500.000 egipatskih funti i više", ili više od 27.000 evra.

Državni poreski zvaničnik je na državnoj televiziji izjavio da je njegova služba u kontaktu s tehnološkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanijama, kao što su Fejsbuk i Jutjub, kako bi identifikovali aktere sadržaja koji donose prihod, prenela je Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Egipat objavio plan: Oporezivaće jutjubere i blogere koji zarađuju više od 27.000 evra

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2021, 07:31

Egipat je objavio da planira da oporezuje blogere i jutjubere, zanimanja koja dosad nisu bila regulisana, što je podiglo buru na Internetu u toj zemlji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.