Objavljena lista najvećih poreskih dužnika

Izvor: RTS, 11.Dec.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena lista najvećih poreskih dužnika

Poreska uprava objavila je listu najvećih dužnika, a na vrhu liste je preduzeće "Mera invest" iz Beograda koje duguje 1,084 milijardi dinara.
Na drugom mestu nalazi se "Magma prom" iz Šapca koje duguje državi 990 miliona dinara, treće mesto zauzima "Dunav grupa agregati" sa 787 miliona dinara, zatim "Termol" iz Beograda sa 772 miliona, a na petom mestu je "Prodeksim" iz glavnog grada – 726 miliona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Među prvih deset najvećih dužnika je i kompanija "Zekstra grupa".
Poreska uprava objavila je i spisak pravnih lica dužnika u stečaju, kao i onih kojima je oduzet PIB.
Najveći dužnik među pravnim licima kojima je privremeno oduzet PIB je "Epolon IBR" iz Petrovaradina koji duguje 981 milion dinara, drugi je "Slobeks oil" iz Buštranja sa dugom od 946 miliona dinara, a sledi "Hadži invest" iz Beograda sa 902 miliona duga državi.
Na četvrtom mestu dužnika pravnih lica kojima je privremno oduzet PIB je "Srbija-turist" iz Niške Banje koji duguje 655 miliona dinara, a peti je Privredno društvo za izdavaštvo, trgovinu, turizam, saobraćaj i usluge AMSS Poslovni sistem iz Beograda sa 612 miliona dinara.
Na ovom spisku je 406 pravnih lica, a prema podacima na dan 30. novembar.
Na listi najvećih dužnika u stečaju kojih na listi ima ukupno 801, najveći dug ima "Beobanka" iz Beograda sa dugom od 33,1 milijardu dinara, "Invest banka" iz Beograda 24,8 milijardi, "Astra banka" sa 20,6 milijardi, "Beogradska banka" 17,8 milijardi, dok je na petom mestu akcionarsko društvo za promet putničkih automobila i rezervnih delova "Zastava automobili" sa 7,6 milijardi dinara.
Najzaduženiji preduzetnik, među 2.423, je građevinska radnja SWM iz Lapova koja duguje 121 milion dinara za porez.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.