Objavljen javni poziv za strateškog partnera na izgradnji Moravskog koridora

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Avg.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen javni poziv za strateškog partnera na izgradnji Moravskog koridora

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je danas javni poziv za izbor strateškog partnera na realizaciji izgradnje infrastrukturnog koridora deonice auto-puta Pojate-Preljina, odnosno Moravskog koridora.

Kako se navodi u pozivu, budući auto-put, čija je dužina 112 kilometara a širina 30 metara, imaće ukupno 139 objekata, od toga 84 mosta, 26 nadvožnjaka i tri podvožnjaka, kao i 10 denivelisanih raskrsnica - petlji.

Predviđena >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je i izgradnja tri odmorišta kao i tri parkirališta.

Osnovne obaveze strateškog partnera su izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji ove deonice auto-puta.

Pravo učesća imaju domaća i strana pravna lica i konzorcijumi pravnih lica, a uslov je da podnosilac prijave ima obrt finansijskih sredstava u 2016, 2017. i 2018. godini od minimum 1 mlrd EUR.

Jedan od uslova je, kako se navodi, da podnosilac obezbedi Pismo o namerama od međunarodnih finansijskih institucija, banaka, ili drugih izvora finansiranja za finansiranje projekta Moravski koridor u iznosu od najmanje 400 mil EUR.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja poziva, a otvaranje prijava zakazano je za 27. avgust u 8 časova.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je na poslednjoj sednici Uredbu o kriterijumima i načinu izbora strateškog partnera i stručnog nadzora nad izvođenjem radova na realizaciji projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina na Moravskom koridoru.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Javni poziv za izgradnju "Moravskog koridora"

Izvor: RTS, 05.Avg.2019

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javni poziv za izbor strateškog partnera na realizaciji izgradnje infrastrukturnog koridora deonice auto-puta Pojate-Preljina – "Moravskog koridora". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.