Obilo im se o glavu: Evropa zbog sankcija Rusiji ostala bez 100 milijardi dolara

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilo im se o glavu: Evropa zbog sankcija Rusiji ostala bez 100 milijardi dolara

Direktor ruskog Fonda za direktne investicije je rekao da su predstavnici nemačkog biznisa pokazali veliki interes za investicije u Rusiji.

Direktor ruskog Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev izjavio je da su evropske kompanije ukupno izgubile oko 100 milijardi dolara profita zbog politike ograničavajućih mera prema Rusiji koju sprovodi Evropska unija.

Dmitrijev je to rekao nakon razgovora sa brojnim predstavnicima nemačkog biznisa u okviru Minhenske konferencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o bezbednosti, prenosi Sputnjik.

Istovremeno, Dmitrijev je rekao da su predstavnici nemačkog biznisa pokazali veliki interes za investicije u Rusiji, pa se tokom godine može očekivati porast direktnih ulaganja iz Nemačke.

- Uspešne pregovore smo imali sa brojnim velikim nemačkim kompanijama, a prema podacima nemačke privredne komore, oko 65 odsto nemačkih firmi koje već posluju u Rusiji namerava da pojača svoju aktivnost u toj zemlji - naglasio je on.

Dmitrijev je takođe rekao i da je sa jednom naftnom kompanijom iz Nemačke postignut preliminarni dogovor o ulaganju u energetski sektor u Tatarstanu u vrednosti od nekoliko stotina miliona dolara, iako nije precizirano o kojoj kompaniji je reč.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.