Izvor: B92, 28.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obazrivo s turističkim aranžmanima

Beograd -- Važno je da putnici pre putovanja dobro pogledaju program putovanja, svojevrstan ugovor sa agencijom.

Radisav Stanković, direktor Udruženja turističkih agencija, izjavio je - povodom tvrdnji nekoliko desetina putnika turističke agencije Big blu trevel da je u Alanji trebalo da budu smešteni u hotel koji se još gradi - kako misli da putnici nisu bili dovoljno obazrivi.

"Program je zapravo ugovor agencije i putnika. U tom programu sve je definisano. Usmene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informacije ne obavezuju organizatora putovanja, iz prostog razloga što organizator putovanja, ako je recimo iz Beograda, nije siguran da će agencija koja je posrednik u Vranju na adekvantan način objasniti ono čega nema u programu", rekao je Stanković u Poligrafu B92.

Stanković je rekao da usmene informacije nisu deo ugovora i da je u ugovoru moralo pisati da hotel nije završen. "Preventiva je da svaki putnik pogleda kada je osnovana agencija, koliko postoji i kakav joj je renome i pedigre, da li ima licencu Ministarstva. Preporuka je da se vidi da li je članica neke od asocijacija, u ovom slučaju Jute", kaže on.

"Putnik ima pravo da traži dodatni ugovor i dodatni napisani program, gde će mu sve biti objašnjeno. Kada se desi problem na odredištu, mora odmah da reaguje, to je direktiva Evropske unije, jer kasnije gubi pravo po pravilima EU", kaže Stanković.

Stanković dodaje da je, prema anketi tog udruženja, skoro 60 odsto srpskih turista zainteresovano za odmor u Grčkoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.